vrijdag 25 april 2008

ding 10

Ik word altijd blij van tagclouds op websites. Deze visuele manier van presenteren kan creatief ingezet worden, zoals bijvoorbeeld door onze zuiderburen gedaan wordt: muziekbibliotheek.be (al zie ik daar toch ook hele rare tags tussen staan: "Populaire muziek andere en diverse (?) talen").

Social bookmarking is echter nog niet zo mijn ding. Ik heb mijn favoriete sites - zonder tags weliswaar maar wel overzichtelijk - gerubriceerd in mijn Yurls-startpagina. Maar inmiddels heb ik een Del.icio.us-account geopend en een begin gemaakt met sites die ik graag wil bookmarken.
Uiteraard met een (nu nog mini-)tagcloudje (zie sidebar). En dan raak ik dus toch weer erg enthousiast want zo heb ik mijn getagde sites wel lekker bij de hand. Of dat (ook) uit de hand gaat lopen... "on verra!"

6 opmerkingen:

23 Dingen zei

Het is zeker niet mogelijk om je favorieten bij Yurls te exporteren? Dat kan nl. wel als je ze op je desktop hebt staan. Misschien een initiatief nemen om een BMB account te maken met de informatiebalie-favorieten erin?

23 Dingen zei

Wat ik trouwens onlangs zelf heb ontdek is StumbleUpon, waarbij je ook websites favoriet kan maken en delen. Het is nog even ontdekken, maar het ziet er wel fraaier uit dan Delicious.

23 Dingen zei

Vergeet ik NOG wat te vragen ... is het nog gelukt met de toevoeg button op je browser? Op de bieb, dan.

m@rlies zei

Grenzeloos ontdekken op het web levert veel nieuwe dingen op maar... tegelijkertijd doe ik nog geen afstand van mijn oude schoenen voordat de nieuwe goed bevallen (= vrije vertaling van het spreekwoord;-)
Voorlopig dus vooral exploreren, experimenteren en evalueren.

Enne... over de SBC-beperkingen had ik je toch gemaild?

m@rlies zei

Natuurlijk ga ik StumpleUpon ook ff uitproberen...

m@rlies zei

@ Leesjet: om een tagcloud van je favorieten op je blog te zetten, klik je op "settings". Daar vind je onder het kopje "blogging" de optie tagrolls. Succes!